Оголошено про офіційну підтримку D&D на Foundry

post

Сьогодні було оголошено про офіційну підтримку системи D&D 5E  для віртуального ігрового столу Foundry. І цей віртуальний ігровий стіл приєднався до переліку офіційних можливостей для гри, без жодного піратства.

Що нам обіцяють розробники:

    • Переосмислений листок персонажа – гарний та зрозумілий дизайн, котрий буде містити підказки для кращої навігації, створення, керування та рольового відіграшу вашого пересонажа. Також буде новий дизайн та покращена організація.
    • Можливість створити “Партію” – відтепер можна буде створити такий тип як “Партія”, куди будуть додаватися персонажі ваших гравців. Це дозволить полегшити розподіл грошей та досвід, а також дасть зручну автоматизацію зручних групових перевірок та ряткидків для DM-а. Наприклад, наведення курсором на групову перевірку покаже хто з групи пройшов або не пройшов її.
    • Контейнери з предметами – тепер ви зможете створювати “контейнерні елементи”, котрі дозволяють суміщати різні предмети та валюту. Це дозволить краще розподіляти здобич гравців, вести запаси, керувати магазинами, тощо.
    • Кидки за запитом – новий “синтаксис” кидка дозволяє “майстру підземель” попросити гравців зробити кидок за попередньо налаштованою складністю. Також з’явиться можливість зробити перевірку, котра підсумує всіх членів партії котрі відповідають або перевищують складність пасивної перевірки.
    • Підказки до правил – посилання на правила гри, такі як ефекти статусу, типи рельєфу, механізми укриття й подібне тепер відображаються у вигляді підказок при наведенні.  Ці підказки також підтримуються в новому листку персонажа та в “журналі”, якщо вони будуть потрібними.
    • Dynamic Token Engine – оновлена система включає в себе новий механізм відображення офіційних істот та жетонів NPC, котрі будуть йти з пакетами преміум-контенту. Наприклад, це дозволить зробити відображення пошкоджень істот або зцілення.
    • Система автоматизації – подібна штука зараз знаходиться в розробці і більше і є “заділом на майбутнє”. Проте й в поточному вигляді дозволяє краще автоматизувати кидки, зробити автоматичне застосування “опору” та “вразливостей” до певних видів шкоди, розширене застосування Active Effects та розрахунку отриманої шкоди.

Також варто помітити, що жодної підтримки придбаних книг в D&D Beyond не буде. Для Foundry буде підтримки нової D&D One, котра купується окремо для цього віртуального столу.

Детальніше побачити можна в новому відео.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023