«Настільний» кіберпанк можна купити за копійки

post

На Humble Bundle зараз доступний бандл від R. Talsorian Games в якому доступні PDF-файли книг. Це стосується як класичної RPG, так і оновленої Cyberpunk RED.

Нумо розбиратися що продають і що з цього може бути цікаве.

За $1 ви можете отримати дві книги:

  • Rough Guide to the UK — як можна зрозуміти з назви, то це путівник по кіберпанковій Великобританії для оригінальної Cyberpunk 2020. Не зовсім звично, адже Англія це щось далеке від Найт-Сіті, проте все одно цікаво. Книга додає нові деталі до світу кіберпанку, що вже настав. Тут є нове мистецтво, нові медіа та нове суспільство, котре можна дослідити. В книзі присутній огляд кожного адміністративного регіону, котрий зможете дослідити ви або ваші гравці.
  • Tales from the Forlorn Hope — книга з пригодами для Cyberpunk 2020, котра зосередилася на вигаданому барі «Forlorn Hope» («Забута надія») та його численних покровителях, котрі мають безліч цікавих завдань для ранерів. Пригоди в книзі не пов’язані між собою одним сюжетом та подаються як історії від «ветеранів», котрі опікуються цим баром. В книзі також є  фрагмент з журналу Solo of Fortune, історія бару, а також біографії різних персонажів яких можна в ньому зустріти.

За $10 ви отримаєте вже 11 книг:

  • Всі книги з попереднього рівня.
  • Night City Sourcebook — детальний довідник по Найт-Сіті у світі Cyberpunk 2020. Книга призначена для використання в якості довідника для гравців рольової гри Cyberpunk 2020, для швидкого доступу до важливої інформації про райони міста, банди, які тероризують вулиці, зустрічі, контакти й навіть коротку історію міста. Тут також є високодеталізовані мапи міста та країни, а також посилання на деякі місця в яких можуть зупинятися гравці.
  • Pacific Rim Sourcebook — книга для Cyberpunk 2020, котра являє собою путівник по Далекому Сходу цього альтернативного майбутнього. Тут ви знайдете інформацію про країни, людей і корпорації Далекого Сходу. З цікавого тут було додано декілька ролей (пірат, приватний детектив. «бігун». У Соло з’явилися альтернативні ролі, котрі зосереджуються на бойових мистецтвах, а не зброї). Тому якщо вас цікавить культура кіберпанкового Сходу, то це може бути цікавим.
  • Eurosource Plus — також книга для Сyberpunk 2020, котра детальніше розкриває різноманітні країни та культури. Тільки тут увагу зосереджено на країнах Європи, зокрема розповідається про Єврораду та нову країну під назвою Бенілюкс. Окрім цього розповідається про класове суспільство в Європі, а також про основні «кіберпанкові»  та як вони граються в Eurosource. Окремо скажу, що саме в цій книзі можна дізнатися детальніше про те, як живе Україна в альтернативному майбутньому.
  • Home of the Brave — книга розповідає про хаос економічного краху США,  його наслідки та нову Америку, яка постала на його місці. Також тут присутня коротка хронологія подій від 1990-го до 2020-го. У книзі розповідається про нинішній уряд (на момент 2020-го року, коли й відбуваються події Cyberpunk 2020), його нинішнього президента та його помічників. Окрім цього надано детальнішу інформацію про Збройні Сили, включаючи огляд війни у Центральній Америці, воєнного стану та концепту COG, або об’єднаних оперативних груп. З цікавих геймплейних елементів можна зазначити те, що було введено новий клас військового характеру.
  • Corporation Report 2020 — книга, котру іноді називають «Корпокнигою», адже вона розповідає про найвідоміші корпорації того часу. Книга написана у вигляді міжнародного звіту від «Merril, Asukaga & Finch» та охоплює такі корпорації як Arasaka, International Electric, Lazarus, Miltech, Petrochem, SovOil.  В книзі описана структура компаній, керівники, основні продукти, ринкову стратегію, персонал і обладнання, а також їх ключові об’єкти.
  • Listen Up, You Primitive Screwheads!!!! — це «посібник арбітра» (так в Cyberpunk 2020 називають класичного «майстра підземель»), котрий став додатковим зводом правил для Cyberpunk 2020. Написана сумісно з досвідченими «арбітрами», письменниками та гравцями, включаючи й самого Майка Пондсміта. Посібник допоможе зі стартом кампанії, заохочення гравців для вибору ролей та безліч подібних корисних порад. Також Пондсміт дає декілька порад для «молодих арбітрів», що робити коли гравці виходять з-під контролю та нехтують правилами гри, включаючи спрощену систему бою.
  • Blackhand’s Street Weapons 2020 — збірка різноманітної зброї для Cyberpunk 2020, де було описано понад 250 одиниць зброї (від легких пістолетів до «рейкових гармат» та важких кулеметів). З цікавого можна помітити, що книга написана від обличчя легендарного Соло Моргана Блекхенда, тому кожна зброя має короткий опис від нього.
  • Chromebook 1/2, Chromebook 3/4 — в цьому пункті ми об’єднали дві позиції, адже це повноцінна серія книг, котрі дозволять розширити можливості «хромування» для ваших еджранерів. В книгах є безліч нових кіберпрограм, транспортних засобів, програмного забезпечення, зброї, модних прибамбасів, екзотичних приблуд, послуг, житло, цільнометалеві «борги» (щось схоже на класичних кіборгів з фільмів) так команди, що готові підкинути трохи роботи для вас.

За $18+ можна отримати всі 23 книги:

  • Всі книги з попередніх рівнів.
  • Cyberpunk Red Core Rulebook — книга, котра необхідна для старту ваших пригод у світі Cyberpunk Red. В книзі міститься збірка правил для гри, а також безліч інформації про сетинг та інформації про події та особистості у світі Кіберпанку.
  • Cyberpunk Red Jumpstart Kit — це «мінімальний набір», котрий необхідний щоб спробувати Cyberpunk Red. Тут є буклет з правилами гри, шість прегенів персонажів, карти та пригоди вже готові для гри.
  • Interface Red Vol. 1 — ця книга є певною антологією статей, деякі з них навіть можна знайти безплатно на сайті R. Talsorian Games, проте є й ексклюзивні матеріали саме для цієї книги. Так, в книзі можна знайти посібник для адаптації зброї з Cyberpunk 2020, одну з найпопулярніших пригод з «Стрічки новин», прегени персонажів та мережевих архітектур, кіберінвалідні візки, посібник для гри в MMO Elfiness Online, більше інформації про використання дронів та шість нових дронів для використання у ваших іграх.
  • Interface Red Vol. 2 — другий том Інтерфейсу розширює можливості для гри. Тому тут у нас буде більше зброї, «екзотичні» покращення для хромування вашого тіла, гайд по Elfiness Online з детальним переліком поселень та підземель для дослідження. Окрім цього тут присутні прегени для ворогів, котрі можуть використовуватися в сутичках з вашим ранерами, система для генерації погоди та поради для «апґрейду» пригод з Jumpstart Kit-у.
  • Interface Red Vol. 3 — ексклюзивний ранній доступ для Humble Bundle. Збірник продовжує розширювати світ гри та додає нові приколи для цікавішої гри. Так, тут ми побачимо «переробку» міні-босів,  введення системи побачень (доволі цікавий спосіб для введення нових NPC у вашу гру), купа нових транспортних засобів від гаража Вудчіперів (а також велосипеди, щоб бюджетно колесити по вулицях Найт-Сіті), потрібні програми для нетранерів, оновлення Elfiness Online, нова зброя, а також розповіді про те що можна знайти в «бойових зонах».
  • Black Chrome — книга, що містить купу нових предметів (понад 250!), що допоможуть вашим персонажам вижити в жорстокому Найт-Сіті. Аналог Chromebook з Cyberpunk 2020.
  • Danger Gal Dossier — книга-путівник, котра містить інформацію про  фракції (шістнадцять фракцій), біографії та статистичні блоки NPC, детальні вказівки для створення власних NPC, а також нова пригода для ваших еджранерів.
  • Tales of the RED: Street Stories — книга, що містить дев’ять різноманітних історій, в котрі ви можете втілити разом з вашими гравцями. Хоч вони й не пов’язані між собою, проте в книзі є певні поради як краще провести гру, щоб отримати повноцінну (відносно) кампанію.
  • Cyberpunk RED Data Screen — це «екран майстра», в котрому є структуровані правила, що зібрані в одному місці. Що дозволить вам не копирсатися в книзі правил або не шукати потрібну інформацію через CTRL+F.
  • Cyberpunk RED Data Pack —  набір, що містить безліч корисних речей для того щоб провести свою гру. Тут ви знайдете дванадцять карт для гри, різноманітні «енкаунтери» для гри,  офіційні аркуші персонажів та купа готових пригод для гри.
  • Netrunning Deck —  набір, що містить в собі все необхідне для побудови мережевої архітектури в Cyberpunk Red (програмні картки, картки «чорного льоду»,  картки демонів, картки «рівнів»).

Якщо ви прочитали й вас зацікавив світ Кіберпанку, проте складно читати англійською, то зараз в роботі є переклад гри українською. Розроблюється Geekach та перекладацькою спілкою ШлякБиТраф, котрий можна завантажити або придбати за посиланням.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023