Розробники пояснили, чому найпопулярніша гра в Steam не покаже ціну до запуску

post

Залишилося буквально кілька днів до довгоочікуваного запуску Early Access гри Manor Lords, наразі найбажанішої гри у Steam. Але попри ажіотаж, ніхто не знає, скільки коштуватиме ця гра. Розробники кажуть, що це робиться для того, щоб запобігти дезінформації та шахрайству із попередніми замовленнями.

Гравці масово захоплюються Manor Lords перед виходом через її натуралістичне подання та амбітне поєднання управління поселенням і масштабної стратегії під час битв. Нарешті вона вийде в Early Access 26 квітня, а деякі початкові огляди хвалять амбіції гри та її довгостроковий потенціал. Тому дуже дивно не мати жодного уявлення, чи коштуватиме гра 30 чи 60 доларів.

Тім Бендер, генеральний директор видавця Manor Lords, нещодавно пояснив цю таємницю на Reddit . Одна з головних причин – давні проблеми Steam із багаторегіональним ціноутворенням, де ціни калібруються відповідно до місцевого рівня життя, а не просто коригуються з урахуванням конвертації валюти:

«Тому ми не хочемо оголошувати ціну до релізу. Оскільки лише повідомлення ціни в США призведе до непорозумінь. Люди робитимуть висновок, що гра є недоступною за ціною в їхньому регіоні, хоча під час запуску ціни будуть встановлені з урахуванням їхнього регіону».

Бендер сказав, що іншою вагомою причиною є потенційні шахрайства. Він звинувачує зростання «сірих ринків/шахрайських магазинів, які намагаються продавати попередні замовлення» у тому, що видавець змушений приховувати ціну. «Ми не хочемо, щоб гравців обманювали чи дурили такі сайти, а надання їм чіткої ціни для планування, ймовірно, просто збільшить їхню кількість та маркетинг цих ‘попередніх замовлень’», – написав він.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023