Nintendo видаляє 8535 резервних копій емулятора Switch на GitHub

post

Nintendo розпочала масове видалення резервних копій та клонів емулятора Switch Yuzu на GitHub. Загалом було видалено понад 8000 сховищ. Компанія стверджує, що Yuzu використовується для піратства ігор, а видалення резервних копій – це попередження іншим розробникам емуляторів.

Nintendo досягла угоди з розробниками Yuzu про припинення роботи над емулятором та сплату штрафу у розмірі 2,4 мільйона доларів. Це сталося після того, як, за даними Nintendo, понад 1 мільйон гравців піратували гру The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, використовуючи Yuzu.

Видалення резервних копій Yuzu є частиною ширшої кампанії Nintendo з боротьби з піратством. Компанія також вимкнула сервери Discord, що розміщували спільноту Yuzu.

Цей крок Nintendo ймовірно матиме значний вплив на спільноту емуляторів. Багато користувачів Yuzu тепер втратили доступ до емулятора, а розробникам інших емуляторів доведеться бути обережнішими, щоб не потрапити під удар Nintendo.

Важливо зазначити, що емуляція ігор не є незаконною сама по собі. Однак використання емулятора для запуску піратських копій ігор є незаконним.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023