Прототип Super Nintendo виставлений на аукціон

post

Оригінальний прототип Nintendo Super Famicom, японської версії SNES, був виставлений на аукціон, де ставки за цей сірий шматочок ігрової історії швидко перевищили 3,2 мільйона доларів. Але сьогодні аукціон раптово закрили, можливо, через шахрайські ставки.

Прототип, виставлений на Yahoo! Auctions Japan, відрізнявся від фінальної версії консолі кількома деталями. Найпомітнішою була яскраво-червона кнопка живлення спереду замість темно-сірої, яку зрештою обрала Nintendo. Також експериментальна версія мала роз’єм для навушників і регулятор гучності збоку, а також порт розширення спереду, а не знизу консолі.

Саме цей прототип Super Famicom геймери бачили в журналах перед випуском консолі в 1990 році. Це було вікно в майбутнє, поки шанувальники крутили пальці в очікуванні переходу з NES на 16-бітні хіти наступного покоління, такі як Super Mario World.

 “Я думаю, в нього неймовірна ностальгійна привабливість, тому що всі ми так довго дивилися на ці прототипи і мріяли про час, коли нарешті зможемо купити цю дивовижну нову Nintendo”, – написав у Twitter Кріс Кохлер, директор редакції Digital Eclipse.

Хоча ціна починалася з кількох сотень доларів, тепер вона перевищила всі очікування. “Я стежив за ним, починаючи з 800 доларів, і думав, що готовий заплатити максимум 10 тисяч“, – написав у Twitter спеціаліст з локалізації Джон Річчіарді. “Зараз це вже понад 640 000 доларів, лол.” Менш ніж через 24 години ціна тільки зросла, перевищивши 3 мільйони доларів, перш ніж аукціон раптово закрили.

До кінцевої дати 12 травня аукціон прототипу Super Famicom повинен був ще тривати кілька днів. Наразі невідомо, чи буде він повторно виставлений і чи стане він зрештою одним з найдорожчих ігрових предметів колекціонування.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023