Скупивши студії, Xbox заявляє, що не має ресурсів для їхнього управління

post

Опісля закриття кількох студій Bethesda, керівництво Xbox та Bethesda провели збори з персоналом, щоб обговорити ці закриття. Вони пояснили, що студії компанії були розпорошені занадто тонко, і що вони хочуть зосередитися на меншій кількості проєктів у майбутньому.

7 травня Xbox оголосила про закриття трьох студій: Tango Gameworks (Hi-Fi Rush), Arkane Austin (Redfall) та Alpha Dog Games (Mighty Doom). Четверту студію підтримки, Roundhouse Studios, було поглинуто командою, що стоїть за Elder Scrolls Online. За новим звітом, 8 травня, після цих неочікуваних закрить, президент Xbox Метт Буті та керівниця Zenimax Джілл Брафф провели велику зустріч із персоналом та пояснили причини скорочень.

За даними Bloomberg, під час зустрічі Буті похвалив Hi-Fi Rush, але не вдавався до конкретних деталей щодо того, чому студія, яка створила цю яскраву екшн-гру, була закрита. Говорячи ширше про закриття, Буті, як повідомляється, пояснив, що студії Xbox та Bethesda стали розпорошені занадто тонко, наче “арахисова олія на хлібі”, і що керівники команд відчувають нестачу персоналу. 

Ідея полягає в тому, що закриваючи студії, Xbox звільнить ресурси в інших підрозділах компанії. Буті також повідомив співробітникам на зустрічі, що закриття Arkane Austin не пов’язане з невдалим сприйняттям Redfall фанатами та критиками.

Повідомляється, що обидві студії Tango та Arkane Austin пропонували ігри для подальшої роботи, зокрема продовження Hi-Fi Rush та, можливо, нову гру Dishonored або подібну їй однокористувацьку імерсивну симуляційну гру. Цього, ймовірно, не станеться.

Брафф, ймовірно, сказала, що вона сподівається, що закриття деяких студій дозволить Bethesda/Zenimax зосередитися на меншій кількості проєктів у майбутньому.

“Важко підтримувати дев’ять студій по всьому світу невеликою центральною командою з постійно зростаючим обсягом роботи”, – сказала вона, згідно із записом, який переглянув Bloomberg. “Я думаю, ми були близькі до того, щоб усе розвалилося.”

Tango та Arkane намагалися найняти більше людей, одночасно пропонуючи нові ігри, і Брафф, і Буті, як повідомляється, заявили, що довгий та дорогий шлях, який чекає на ці команди, перш ніж вони зможуть випустити щось нове, є головною причиною закриття студій, натякаючи на те, що це просто невдалий час, оскільки Microsoft прагне скоротити витрати та накладні витрати. За даними людей, які спілкувалися з Bloomberg, ймовірно, будуть й інші скорочення в Xbox.

Також повідомляється, що з часу масштабного придбання Activision Blizzard за 69 мільjardів доларів у 2023 році керівництво Microsoft посилило контроль за підрозділом Xbox. The Verge повідомило в середу, що керівники Microsoft та Xbox обговорювали питання про те, щоб не додавати ігри Call of Duty до Game Pass та підвищити ціну Game Pass Ultimate. Однак поки що нічого конкретного.

Те, що керівництво Microsoft більше цікавиться Xbox, може допомогти пояснити, чому Буті та інші прагнуть скоротити витрати. Так чи інакше, ймовірно, в майбутньому ще більше людей в Xbox втратять роботу.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023