Marvel Rivals розкритикували за спробу заборонити критику

post

Гра Marvel Rivals, схожа на Overwatch, але з супергероями всесвіту Marvel, опинилася під шквалом критики минулими вихідними під час свого закритого альфа-тестування. Ознайомившись із договором розробника NetEase щодо доступу до альфа-тестування, стримери помітили пункт, який забороняє їм негативно відгукуватися про гру. Реакція була такою бурхливою, що NetEase довелося зробити заяву.

Більшість галасу почалося, коли стрімер Brandon “A_Seagull” Larned опублікував у твітері уривок з договору з пунктом щодо критики. Якщо користувач підписує його, він не може робити “будь-яких публічних заяв або брати участь в обговореннях, які шкодять репутації” Marvel Rivals. Це включає “зневажливі або сатиричні коментарі” щодо будь-яких функцій, героїв чи музики гри. Договір також прямо забороняє робити “злісні порівняння” з конкурентами або надавати “суб’єктивні негативні відгуки”.

 

 

Оскільки все більше людей виступали проти цієї частини договору, NetEase надіслала електронного листа з вибаченнями творцям, заявивши, що їй відомо про “невідповідні та оманливі положення” в документі, і заявила, що її “позиція” з цього приводу “відкрита для пропозицій та критики для покращення [їхньої] гри”, і що вони переглянуть “нечіткі положення” договору. Невдовзі одного із співгосподарів подкасту The Aftershow Podcast вивели із заборони програми для творців. Це завершилося офіційною заявою на офіційних соціальних каналах Marvel Rivals 13 травня, де вибачилися за “збентеження, підозру та розчарування”, спричинені “надмірно обмежувальними умовами” початкового договору, і заявили, що переглядають угоду.

Повний текст заяви звучить так:

Дорогі гравці Marvel Rivals,

Сьогодні третій день закритого альфа-тестування, і ми щиро вдячні за всю любов і підтримку спільноти.

Ми хотіли б скористатися цією можливістю, щоб розглянути занепокоєння, які ми бачили щодо умов угоди програм для створення контенту, і, перш за все, ми хотіли б попросити вибачення за будь-який неприємний досвід або сумніви, спричинені неправильним розумінням цих умов.

Програма для створення контенту – це невеликий проект, спрямований на допомогу у створенні неймовірного контенту шляхом підтримки творців наданням їм більшої кількості ресурсів. Ми активно заохочуємо творців ділитися своїми чесними думками, пропозиціями та критикою під час гри. Всі відгуки, позитивні та негативні, зрештою допомагають нам створити найкращий досвід для нас самих і для гравців.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023