Витік з судової справи показав, як мало співробітників працює у Valve

post

Valve — відома закрита компанія з величезним впливом на індустрію ігор, особливо тому, що вона керує найпопулярнішим магазином комп’ютерних ігор Steam. Але, попри цей вплив, Valve не є великою організацією нарівні з тисячами співробітників інших ігрових компаній. Як можна дізнатися з витоку даних, станом на 2021 рік у Valve працювало лише 336 співробітників.

Ці дані були включені як частина сильно відредагованого документа з антимонопольного позову Wolfire проти Valve. Як помітив творець SteamDB Павел Джундік, багато даних в документі можна було переглянути, незважаючи на чорні прямокутники поверх тексту, які мали на меті приховати цю інформацію.

Дані про співробітників починаються з 2003 року, тобто через кілька років після заснування Valve у 1996 році та того ж року, коли Valve запустила Steam, і тривають аж до 2021 року. Як зазначено у витоку, працівники Valve поділяються на чотири групи: Адміністратори, відповідальні за розробку ігор, відповідальні за Steam і, починаючи з 2011 року з’являється група розробників обладнання.

Невеликий штат співробітників Valve став каменем спотикання для Wolfire. Подаючи свій позов у 2021 році, Wolfire стверджувала, що Valve

«…виділяє мізерний відсоток своїх доходів на підтримку та покращення Steam».

Valve, як приватна компанія, не зобов’язана ділитися інформацією про кількість працівників або фінансові показники, але Wolfire передбачала у своїх розрахунках, що у Valve працює приблизно 360 співробітників, а прибуток на одного працівника становить божевільні 15 мільйонів доларів на рік.

Навіть якщо ця цифра в 15 мільйонів доларів не зовсім правильна, Valve у своєму довіднику для працівників компанії стверджує, що

«наша прибутковість на одного працівника вища, ніж у Google, Amazon чи Microsoft».

Документ з судового позову Wolfire також показав, що працівники Valve обговорювали, наскільки ця оцінка відрізняється від дійсності.

Хоча ми не бачили в цих даних жодних конкретних витоків інформації про прибуток та заробітну плату, цифри дають більш детальне уявлення про те, скільки Valve витрачає на свій персонал, що, враховуючи величезну популярність Steam, ймовірно, все ще становить лише малу частину грошей, які компанія заробляє.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023