«Тельма» – фільм про помсту

post

Номінантка на премію «Оскар» Джун Сквібб стає неагенаріанцем Ітаном Хантом у фільмі «Тельма», одному з найсолодших, найсмішніших і найнесподіваніших фільмів року.

Це комедія про помсту, натхненна такими фільмами, як «Місія нездійсненна», яка поєднує веселу розважальну пародію на шпигунський фільм і зворушливе  зображення самотності, яку так часто переживають старші люди.

Фільм, прем’єра якого відбулася на кінофестивалі “Санденс”, розповідає про 94-річну Тельму, яка відмовляється залишатися на місці після того, як стала жертвою шахрайства.

Незнайомець дзвонить Тельмі по телефону, видаючи себе за її онука Денні. Він каже їй, що потрапив у біду і йому потрібно негайно надіслати поштою 10 000 доларів, що вона і робить.

Пізніше зрозумівши, що все це брехня, Тельма починає злитись.

У той час як батьки Денні розмірковують, чи не час її перевезти до будинку для пристарілих, Тельма вирушає в подорож містом, щоб знайти злочинців і повернути свої гроші.

Після того, як вона безуспішно намагалася вкрасти двомісний скутер її друга Бена, він приєднується до її пошуків.

richard roundtree, june squibb, thelma

Подорож Тельми – це про помсту та відплату, а також про те, щоб довести своїй родині, що вона все ще може займатися власною справою.

Режисер Джош Марголін надихався своєю бабусею.

На щастя, фільм уникає клішованих або зверхніх наративів, оскільки це зворушлива пригода.

parker posey, clark gregg, thelma

У своїй першій головній ролі на великому екрані Сквібб демонструє чудову гру, яка здається чудово автентичною та зворушливою.

Її персонаж надихається Томом Крузом, і фільм стає найсмішнішим, коли це перетворюється на безтурботну пародію на його найвідоміші екшн-моменти.

Разом з Беном вона створює імпровізований пристрій зв’язку, використовуючи їхні слухові апарати.

Блискуче почуття гумору фільму робить його чудовим для перегляду.

richard roundtree, june squibb, thelma

В фільми продемонстровані прекрасні стосунки між Тельмою та її онуком Денні, що створюють паралелі між двома, здавалося б, протилежними життєвими ситуаціями — вони обидва відчувають, що життя виходить з-під їхнього контролю, але їм краще, коли вони підтримують один одного.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023