Робітники ігрових компаній оголосили страйк

post

Після півторарічних переговорів профспілка SAG-AFTRA оголосила страйк на всі роботи у сфері відеоігор, вироблені за умовами Інтерактивної медіаугоди профспілки.

Страйк набирає чинності 26 липня і впливає на всіх акторів SAG-AFTRA, акторів озвучування та акторів захоплення руху, а також включає компанії, такі як Activision Blizzard, Electronic Arts, Insomniac Games, Warner Bros. Games та інші. За повідомленням пресслужби SAG-AFTRA, профспілка та компанії-розробники відеоігор не змогли дійти згоди щодо захисту від штучного інтелекту.

Ми не підемо на контракт, який дозволяє компаніям зловживати ШІ на шкоду нашим членам,— заявила президент SAG-AFTRA Фран Дрешер у пресрелізі.

У вересні минулого року рада SAG-AFTRA проголосувала за початок страйку приблизно в той же час, коли завершувалися страйки голлівудських акторів і письменників. Як і в цих страйках, використання штучного інтелекту було одним з основних каменів спотикання через побоювання, що технологія може бути використана для заміни працівників. SAG-AFTRA вже уклала деякі угоди щодо використання штучного інтелекту у виробництві відеоігор.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023