Новий фільм жахів «Дивацтво»

post

Шанувальники жанру жахів постійно шукають щось нове, щоб полоскотати нерви. Критики та глядачі сходяться на думці, що новий ірландський хоррор «Дивацтво» відповідає цьому високому стандарту.

Горрор під назваю «Дивацтво», розповідає історію сліпої жінки на ім’я Дані. Вона має здібності медіума і важко переживає смерть своєї сестри-близнючки. Покійна була одружена з психіатром і стала жертвою одного з пацієнтів свого чоловіка. Головна героїня фільму не може знайти спокою через свої підозри щодо смерті сестри.

Овдовілий чоловік – Тедді приїжджає відвідати скорботну жінку. Дані живе у своїй антикварній крамниці, де захищає предмети у дуже дивний спосіб. Вона накладає на них прокляття, яке знімає під час продажу.

Тедді, затятий скептик, спочатку не вірить у здібності Дані. Але потім він знаходить спосіб використати їх, щоб дізнатися більше про смерть дружини.

На агрегаторі Rotten Tomatoes фільм «Дивацтво» отримав 96% схвальних відгуків від критиків і 89% від глядачів. Багато людей, які подивилися фільм, пишуть у соціальних мережах, що давно не бачили нічого страшнішого. Вони хвалять заплутаний сюжет і несподівані ходи, які змушують їх кричати від страху.

Режисером «Дивацтва» став Деміан Маккарті, який вже зняв чимало успішних фільмів жахів. Сценарій до фільму він написав сам. Головні ролі зіграли ірландська актриса Керолін Брекен та Валлієць Гвілім Лі.

Прем’єра фільму відбулася на фестивалі South by Southwest у березні цього року. Фільм отримав приз глядацьких симпатій у програмі Midnighter. У США фільм вийшов у прокаті в червні. Станом на сьогодні він зібрав понад $500 000. На українські екрани фільм ще не вийшов і наразі не включений до планів дистрибуції.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023