Doom запустили на бейджі участника Def Con

post

На цьогорічній популярній хакерській конференції Def Con, яка має не надто приємну передісторію, справжньою цікавинкою стала гра Doom, котру запустили на бейджі одного з учасників із комфортною частотою в 50 кадрів за секунду.

Якщо в світі електронних пристроїв є щось, у чому можна бути впевненим, так це в тому, що хтось зуміє запустити на ньому Doom. І на цьогорічному заході Def Con, давній та популярній хакерській конференції, пристроєм, на якому було запущено гру, став бейдж, який видавали всім учасникам.

Звичайно, враховуючи специфіку заходу, бейдж — це не просто шматок пластику, а радше щось середнє між Тамагочі та Gameboy, з маленьким екраном, динаміками та мікроконтролером Raspberry Pi RP2350. Бейджі на Def Con завжди дуже популярні, адже їх розробляють так, щоб їх можна було зламати, модифікувати та використовувати по-новому. Тому запустити на них Doom було просто обов’язковою справою.

Це завдання виявилося зовсім не простим, як зазначив програміст Kilograham у блозі про цей проєкт. Увесь код для цього порту доступний на його сторінці GitHub.

Це вражаюче досягнення програмування стало головним моментом заходу Def Con, особливо з урахуванням безладу, який виник довкола розробки та виробництва бейджів.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023