Nintendo подає в суд на розробника Palworld

post

Nintendo та The Pokemon Company подали позов проти розробника Palworld, компанії Pocketpair, за порушення патентних прав. До свого виходу багато хто описував Palworld як «Pokemon з зброєю». Для тих, хто не знайомий з цією успішною грою, основна концепція Palworld полягає в поєднанні механік виживання з особливостями, що зазвичай зустрічаються у франшизі Pokemon, як-от використання куль для ловлі монстрів різних типів для участі в битвах і дослідженнях.

Коли Palworld почала набирати популярність, виникли побоювання, що деякі її персонажі занадто схожі на існуючих покемонів, а також що деякі її функції можуть бути надто схожі на ті, які вже давно використовуються у франшизі Nintendo. Деякі висловлювали думку, що Nintendo може подати позов проти розробника Palworld, компанії Pocketpair, через схожість між інтелектуальними власностями, і тепер це нарешті сталося, приблизно через вісім місяців після того, як гра вийшла у ранньому доступі.

18 вересня Nintendo та The Pokemon Company подали позов до Окружного суду Токіо проти розробника Palworld, компанії Pocketpair, за порушення патентних прав. За словами Nintendo, позов подається, щоб захистити бренд Nintendo і різні франшизи, які «вона старанно створювала протягом багатьох років».

Palworld ще не відповіла на позов Nintendo. Раніше Pocketpair давала зрозуміти, що не чула нічого від Nintendo про Palworld, хоча президент Nintendo Шунтаро Фурукава заявив у лютому:

Ми вживатимемо відповідних заходів проти тих, хто порушує наші права інтелектуальної власності.

Точно не відомо, чому Nintendo чекала вісім місяців з моменту виходу Palworld у ранньому доступі, перш ніж подати позов, але це точно не найкращий момент для популярної гри про виживання в ранньому доступі.

Не секрет, що Palworld стала великим фінансовим успіхом, але навіть так, судова боротьба проти Nintendo і The Pokemon Company буде надзвичайно дорогою та складною. Буде цікаво почути, що розробник Palworld, компанія Pocketpair, скаже про цей позов, і, сподіваємось, фанати отримають роз’яснення, що це все означає для майбутнього гри.

Читайте також

Warp's MediaІгри, фільми i всяке інше
гік-культурне
2023